Monday, July 25, 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.


[ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ] - [ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ  ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ.] - [Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ  ΠΩΛΕΙΤΑΙ.] - [GREECE IS NOT FOR SALE.]

Οι  Λαϊκές  συνελεύσεις των πλατειών που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα ,ψηφίσαμε και προτείνουμε σ’ όλες τις συνελεύσεις της χώρας να  συμμετέχουν και να  συνδιοργανώσουν την πανελλαδική παρέμβαση σε λιμάνια και ακτές με κοινό σύνθημα «η Ελλάδα δεν πωλείται!».

ΣΤΟΧΟΣ  αυτών των δράσεων είναι να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της χώρας για το ξεπούλημα που επιφέρει το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός του νόμος.

Ο ΧΡΟΝΟΣ είναι κατάλληλος για να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας και η συγκεκριμένη ημέρα ενδείκνυται για μαζική  συμμετοχή και για την ενδυνάμωση των τοπικών συνελεύσεων.



Ο ΤΡΟΠΟΣ που θα συμμετέχει η κάθε τοπική λαϊκή συνέλευση ,αποφασίζεται εντελώς αυτόνομα και ελεύθερα από την ίδια. Εμείς που παίρνουμε την πρωτοβουλία αυτής της πρότασης θεωρούμε επιθυμητή προϋπόθεση την όσον το δυνατόν έγκαιρη δημοσίευση των τοπικών δράσεων ,της ώρας αλλά και του τόπου διεξαγωγής τους.

ΔΡΑΣΕΙΣ αυτής της πανελλαδικής κινητοποίησης (πανό, έντυπα, συναυλίες, χάπενινγκ,  διαδραστικά οικολογικά μαθήματα για παιδιά,διαμαρτυρίες σε λιμάνια ,  απόδοση στον λαό καταπατημένης αιγιαλίτιδας ζώνης κλπ) θα αποφασιστούν και θα πραγματοποιηθούν με  ελεύθερη απόφαση και ευθύνη της κάθε τοπικής συνέλευσης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ μεταξύ τοπικών συνελεύσεων αλλά και με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς ,είναι επιθυμητές και αναγκαίες αρκεί να γίνονται μέσα στο πλαίσιο της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,της ισότιμης συμμετοχής ,χωρίς καπελώματα από κόμματα και «πεφωτισμένους καθοδηγητές».

ΕΙΡΗΝΙΚΑ καλούμε τον ΛΑΟ να δηλώσει ότι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ δεν θα περάσει και ότι η ΧΟΥΝΤΑ της τρόικας αλλά και κάθε κατοχικός νόμος  και  θεσμός θα ανατραπεί στην πράξη.

ΔΙΕΘΝΗΣΤΙΚΑ θα συνδιοργανώσουμε τις δράσεις μας και η συμμετοχή όσων ξένων συντάσσονται στον δίκαιο αγώνα μας θα είναι η απόδειξη του ότι το κίνημα της άμεσης δημοκρατίας ,είναι ζωντανό ,μαχητικό ,και βρίσκεται παντού.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΗΣΗ  και ενημέρωση  για τις τοπικές δράσεις θα γίνει από τις τοπικές συνελεύσεις  με την φαντασία και την πολυμορφία που διαθέτει το κίνημά μας και θα απευθυνθεί στο κίνημα των αγανακτισμένων  παγκοσμίως.

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ τοπικά προβλήματα και θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες ,πιστεύουμε ότι είναι ευκαιρία να αναδειχτούν και στις ενδεχόμενες αυθόρμητες συνελεύσεις που θα προκύψουν θα αναζητήσουμε συλλογικά την λύση τους.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ανθρώπων με βάση το χρώμα, την θρησκεία, την εθνικότητα, το φύλλο κλπ δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε δεν έχουν καμία θέση στο κίνημά μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ  και δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί που μας έφεραν εδώ (τρόικα, κυβερνήσεις ,κόμματα ,τράπεζες ,μνημόνια κλπ)

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.